torsdag den 17. april 2014

Opskrift på mini påske muffins


Påsken er over os :-) Og hvor er det velsignet med så skønt et vejr vi har! Sidste år lavede jeg meget forskelligt påskepynt og delte også flere DIYs her på bloggen. i år vil jeg dele et par påske-kageopskrifter med jer i stedet.

For et par uger siden købte jeg en mini muffin bage form, og nu det var påske tænkte jeg, at den skulle afprøves... Det blev til disse små citron med blå birkes muffins. Kagerne er pyntet med cream cheese frosting og et Anton Berg mandel påskeæg. 

Min opskrift får du her:

Til 15-20 stk skal du bruge:
1 æg
½ dl yoghurt naturel
100 g sukker
50 g smeltet smør
fintreven skal af en øko citron
2 spsk. blå birkes
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Cream cheese frosting:
½ pakke philadelphia
25 g blødt smør
ca. 2-4 spsk flormelis
lidt citronsaft

Pynt:
Små påskeæg (jeg brugte Anton Bergs mandelæg)

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk citronskal, yoghurt, æg, sukker og det smeltede smør sammen. Bland nu de blå birkes i og til sidst skal du si mel og bagepulver over i dejen og vende det i. 

Jeg brugte små gule mini muffin papirsforme selv om det var en slip-let bageform jeg brugte. Læg dejen i miffinformene med to teskeer. Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Men ovne er forskellige, så jeg tjekker altid mine efter 15 min og igen efter 20 min...

Imens kagerne bager røres flødeost, blødt smør, citronsaft og flormelis sammen med en elpisker, indtil den er glat og jævn. Når de små muffins er afkølede kommer du frosting på og pynter med et lille påskeæg. Lea hjalp mig med at putte æggene på :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar