søndag den 2. marts 2014

To små prinsesser + DIY


I dag har vi været til fastelavn og Lea havde selv valgt hvad hun gerne ville klædes ud som. Det er nok ikke så svært at gætte, for hun er så fascineret af lyserødt og prinsesser, så da jeg spurgte skulle hun jo selvfølgelig være prinsesse. :-) Jeg tog hende med ind i Stof2000 hvor hun selv valgte hvilken model jeg skulle sy efter og hun valgte også selv stofferne. Det var hyggeligt for os begge to, og Lea var meget tilfreds (mere tidfreds end hendes mor var med resultatet). Hannah måtte selvfølgelig også have et lille prinsesseskørt i lyserød. Så jeg undskylder ensformigheden hvad farverne angår... :-)

Det lille mini tylskørt har jeg lavet en lille DIY/syvejledning til, som du kan se lidt længere nede i indlægget.

Det var meget nemt at sy det lille skørt til Hannah, og her får du en lille DIY:

Jeg klippede to stykker tyl, ca. 1m i bredden og 35-40 cm i højden, bukkede dem på midten. Så lagde jeg dem oven på hinanden, så jeg ville ende med få et skørt med fire lag tyl. Derefter syede jeg to rynketåde i, så jeg kunne rynke skørtet så det passede til Hannahs livmål. 

Derefter tog jeg et bredt stykke silkebånd og foldede på midten, bukkede båndet omkring de to stykker rynkede tylskørt, nålede det fast (det passede faktisk så fint, at rynketrådende blev dækket af silkebåndet, så jeg ikke efterfølgende skulle trevle dem op). Silkebåndet syede jeg på med almindelige ligeud sting og sørgede for, at det var midten af silkebåndet, der blev syet på, således at jeg havde to stykker silkebånd til at binde en sløjfe med.  

Jeg klippede de to silkebåndsender skråt og brændte enderne så det ikke ville trevle. Til sidst syede jeg et palietbånd på forsiden af skørtet - hen over den syning jeg havde syet silkebåndet på med. Og vupti et fint lille prinsesseskørt til de allermindste, der endnu ikke kan gå selv og derfor har brug for at kunne kravle omkring uden at knæene bliver fanget i et for langt skørt.
4 kommentarer:

 1. Hvor er det bare nogle fine prinsessen... så søde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Og hvor var det sjovt at få lov til at gå amok i pink, lyserød, glimmer og tyl... :-)

   Slet
 2. Jamen dog, nogle søde prinsesser. Og sikke en dygtig designer du havde med i butikken - det har hun valgt fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, det kan godt være at der fremadrettet kunne komme nogle fine og sjove tøj kreationer frem, hvis Lea selv fik lov at vælge stoffer... :-)

   Slet