fredag den 7. februar 2014

Sjov med Fondant...I min familie har 4/5 af medlemmerne fødselsdag i marts og april måned. Det er faktisk kun mig selv der ikke fylder år i en af de to måneder. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave nogle fine og lidt mere personlige kager til mine kære, og derfor kastede jeg mig i går ud i mit første forsøg med at beklæde en kage med fondant og efterfølgende pynte den... Det er virkelig sjovt og også lidt udfordrende. Det er er vel nærmest en form for modelervoks for voksne! :-)Jeg havde min søster med på projektet og det blev i første omgang til en kage bestående af fire bunde lavet af red velvet, fyldet mellem lagende er en cream cheese frosting. Både kagebundene og fyldet blev rigtig lækkert - men der skulle to runder til, for den første dej, havde vi glemt at komme æg i... Opskriften fandt vi på denne inspirende kage-blog, med mange fine DIYs og opskrifter. Kagen blev smurt op efter alle kunstens regler (2 gange) og så blev den pyntet med krid hvid fondant og små røde blomster.

Vi syntes det var så sjovt at bage og pynte at vi også forsøgte os med en gulerodskage, også med cream cheese frosting imellem lagene. Denne gang var vi lidt mere modige og lavede to kager der skulle stables ovenpå hinanden. Denne kage blev også beklædt med den hvide fondant og efterfølgende pyntet med hvide perlerækker og turkis og lilla marcipan polka dots. Opskriften på gulerodskagebundene fandt vi på DRs hjemmeside under "den store bagedyst 2013". De blev lækre, men det var lidt sværere for der skulle vi skære hver af de to kager ud i 3 kagebunde. Vi syntes det var lidt svært og det blev da også kun til to bunde af hver kage... Men øvelse gør som sagt mester, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg prøver kræfter med fondant! Næste gang tror jeg jeg vil vove mig ud i noget med små barbar pappa figurer eller lignende...

Det eneste lille problem med at øve sig i at lave sådanne kager er at man jo ikke ved havd man skal gøre af alt den kage...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar