fredag den 24. januar 2014

Opskrift på gulerodsmuffins


Nu er det blevet fredag og vi skal holde weekend! :-) Jeg vil indlede weekenden med at dele denne lækre opskrift på bløde, saftige gulerodsmuffins med cream cheese frosting - de er virkelig gode og bringer lykke hver gang jeg bager dem!

Til ca. 20 muffins skal du bruge:
250 g sukker
2½ dl smagsneutral olie (jeg brugte solsikkeolie)
4 æg
275 g mel
2 tsk. natron
1 tsk. salt
3 tsk. kanel
325 g fintrevne gulerødder

Til frosting skal du bruge:
250 g philadelphia flødeost
100 g smør
200 g flormelis
1-2 tsk. citronsaft

Olie, sukker og æg piskes rigtig grundigt sammen, så det til sidst er helt cremet. Jeg er så heldig at have en røremaskine, så imens den kører skræller jeg og river gulerødderne. Rør kanel, salt og natron i dejen. Vej melet af og sigt det ned i dejen. Til sidst røres de fintrevne gulerødder i dejen.

Jeg brugte silikoneforme til at bage mine muffins i, men det er ikke et must.
Bag dine muffins i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 20-25 min. (hold øje med at de kun liige bliver gennembagte, for så bliver de mest muligt lækkert klæge og ikke tøre!



Når kagerne er afkølede, så skal der frosting og evt. pynt på. Det er den del af bagningen som Lea er helt vild med at være til! :-)

Rør flødeosten sammen med smøret, flormelis og citronsaft.
Man kan så vælge at sprøjte frostingen ud på kagerne eller bare smøre den på. Lige gyldigt hvilken metode du vælger, så smager kagerne himmelsk og syndigt godt.






Rigtig god weekend!

4 kommentarer:

  1. Hvor ser de lækre ud og hun er da bare for kær;-)
    K.h.
    Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Det er nu så hyggeligt, at have børn med i køkkenet (når man vel og mærke har god tid) :-)

      Slet
  2. Uhm, hvor ser de lækre ud! Jeg får helt kyst til at gå i gang med at bage lige nu ;-)

    SvarSlet