søndag den 22. december 2013

4. søndag i advent, en vinder & en DIY


4. søndag i advent og kun 2 dage til juleaften! Eller sagt på en måde, som Lea bedre forstår: "Du skal kun sove 2 gange mere, så er det juleaften." :-) Det betyder både, at jeg er en anelse stresset over at nå det hele inden vi har sovet to gange mere... Men det betyder også, at den sidste vinder i min advents give away, med lækre gaver fra leafleaf er blevet trukket. 

Den heldige vinder af det lækre skærebræt samt 3 silkepapirsjulekugler, som jeg har lavet, er: Christine, der står bag bloggen frkTURKIS.

Jeg har trukket vinderen på samme måde som de andre gange (det er faktisk min mand der bliver sat til at trykke på "regnefunktionen i excel arket...).


Lodtrækningen er foregået ved, at jeg skrev alle deltagere ind i en liste i Excel, hvor ens navn går igen med det nr man er på listen af tiltagere (kollone A). I den tilstødende kollone B genererer jeg et tilfældigt tal mellem 1 og 1000 med kommandoen "=round(rand()*1000;0". Den deltager der ender på det højeste tal vinder lodtrækningen, hvilket markeres automatisk i kollone C med kommandoen:"=if(B3=max($B$1:$B$100);"Winner";"")".


Silkepapirsjulekuglerne er ret nemme at lave, men jeg syntes til gengæld, at de bliver ret fine! Her får du en DIY.

Du skal bruge:
Silkepapir
Saks
Blyant
Et glas
Sytråd og symaskine


Jeg får to kugler pr ark silkepapir, men det afhænger jo også af hvor mange folder eller "flapper" du gerne vil have din kugle skal have. Derudover afhænger det jo også af hvor stort et glas du bruger til at måle efter.


Jeg folder arket så jeg har ca. 20 "flapper" - men prøv dig frem og se hvilket look du bedst kan lide. Når du har foldet arket skal du tegne en cirkel, jeg gør det ved at bruge et lille vandglas som skabelon.


Når du har tegnet din kugle er det tid til at sy en ligeud stikning midt igennem kuglen. Husk at lade snorene være lange i den ene ende, så kan de bruges som kuglens ophæng.


Når du har syet skulle din kugle se sådan her ud:


Nu mangler du blot at klippe kuglen ud...


Og vupti, en fin silkepapirs julekugle!


Så mangler du kun lige at folde alle "flapperne" ud og vupti, du har en fin julekugle. De er faktisk ret smarte at give i gave, for de kan jo ligge foldet sammen uden at blive krøllet! :-) Så det er da også en nem lille jule-værtindegave.

Tip: Prøv at tegne et hjerte eller en stjerne, det vil også give et fint look!4 kommentarer:

 1. Ej, fantastisk - hvor er jeg glad og glæder mig til at få så skønne ting :-) Og fin DIY!
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie - og hvor er juletræet blevet fint :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, selv om det er over i de lysserøde nuancer, så syntes jeg det fungerer meget godt :-)

   Slet
 2. congrats :)
  Merry Christmas!

  SvarSlet