onsdag den 6. november 2013

Sy til din baby # 6


Mit 6 indlæg i bloglegen "Sy til din Baby", som Anna har startet, burde måske egentlig hedde: "strik til din baby"... :-) Jeg har strikket et par små luffer til Hannah i lækkert blødt uldgarn og her får du strikkeopskriften:


Du skal bruge: rundpind nr 3½ og ne 4, en garnrest og ½ m silkebånd.
Jeg brugte DROPS Merino Extra Fine og en rundpinde der er 80 cm lang. Jeg strikkede altså en lille bitte baby vante på en meget lang rundpind - hvordan? Ved hjælp af "den magiske ring" og du kan se hvordan lige her.

Slå 28 masker op på pind rundpind nr 3½. Strik rib strik 4 cm (skiftevis 2 ret og to vrang).
Når det måler 4 cm skal du strikke en hulrække ved skiftevis at strikke 2 masker sammen og så slå om 

Skift nu til pind nr 4 og fortsæt i glatstrik. Når arbejdet måler 7 cm skal du begynde at tage masker ind. det gøres ved at strikkr 2 masker sammen. Dette gøres på de næste pinde indtil du ikke har flere masker.

Træk tråden gennem maskerne og træk sammen. Nu mangler du blot at hæfte tråden og strikke en matchende luffe... :-) 

Jeg valgte at bruge lidt mørkelilla silkebånd som bindebånd, men man kan også sagtens sno noget garn og bruge som bindebånd.
9 kommentarer:

 1. Så yndige... måske skal jeg prøve den opskrift

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! De er virkelig ret nemme (og hurtige) at strikke :-)

   Slet
 2. Hvis jeg kunne strikke, så ville jeg prøve at gøre dig kunsten efter.
  Rigtig søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville faktisk være et okay begynder-strikke-projekt... :-)

   Slet
 3. Eg bliver nødt til at øve mere med de strikkepinde, for sådan nogle vanter MÅ jeg bare kunne lave!

  SvarSlet
 4. De er virkelig fine - dejligt selv at kunne lave sådan noget :-) (jeg kan ikke..) ;-)

  SvarSlet