onsdag den 13. november 2013

Sy til din baby # 13


Som lovet kommer her en syvejledning til hvordan man kan sy sine børns elefanthuer med trykknapslukning i halsen, hvilket gerne skulle øge sikkerheden på legepladsen...

Du skal bruge:
- Et mønster på en elefanthue (jeg brugte Stof 2000s HOMEMADE)
- Stof; 1 x yderstof og 1 x foerstof mellem 35 og 50 cm, gerne strækstof men fleece og uldfilt kan man også sagtens anvende som yderstof.
- 3 trykknapper

Min version af elefanthuen er som sagt med knaplukning, og så er den uden jersey/ribkant ved ansigt og hals.


Når du tegner mønsteret af, skal du lave en lille ændring. Ved halsen skal du lægge 2½ cm til mønsteret. Dette ekstra stykke er nødvendigt for at kunne sætte trykknapperne i.Når du har klippet dit redigerede mønster ud skal du have klippet 2 x yderstof og 2 x foerstof. Jeg lagde bare mine stoffer dobbelt og klippede de to på en gang.Yderhuen og inder/foerhuen syes sammen hver for sig. De syes sammen, ret mod ret, bagtil og over hovedet. Men ikke i halsdelen.

Jeg syede på min almindelige symaskine, med ligeud sting med en stinglængde på 3½. Men man kan selvfølgelig også køre dem igennem overlockeren.


Jeg klippede hjørnet af i toppen af huen for at få så pæn som mulig spids på huen, når den vendes om på retten.


Press sømrummen fra hinanden.


Nu er du klar til at sy yder - og inderhue sammen. Det gøres ved at ligge de to huer ovenpå hinanden, ret mod ret, nål dem fast og sy dem sammen i ansigtskanten. Her kan du igen vælge at sy på alm. symaskine med lange ligeud sting eller på en overlocker.Når du har syet huerne sammen i ansigtkanten skal du folde inderhuen ind i yderhuen.Jeg valgte at sy en pyntestikning langs ansigtskanten. Det er også med til at holde stofferne sammen. Jeg satte nogle nåle i, for at sikre mig at de to stoffer ikke ville forskyde sig under syningen.


Jeg syede min pyntestikning med lange ligeudsøm ca. 3 mm fra kanten.
Nu ser din hue sådan her ud:


Jeg havde fået tegnet mit mønster så det buede lidt, hvilket ikke ville så pænt ud, når man skal lave kanterne klar til trykknapperne. Derfor klippede jeg enderne ved halsen så de blev lige.


Derefter satte jeg nåle i forneden - igen for lige at holde de stoffer sammen under syningen. Og så blev hele det nederste stykke af huen kørt igennem overlockeren. Det kan også se rigtig pænt ud at lave en ribkant.


Så! Nu er vi kalr til trykknapskanten. Jeg foldede begge hals"flapper" 2½ cm mod vrangen. Satte et par nåle i og syede en stikning med lange ligeud sting. De stoffer jeg har valgt (fleece og jersey) trevler ikke, så det er nok med en ligeud søm.

Nu er huen klar til at få sat trykknapper i. Jeg valgte at sætte tre i min hue. Men det kan jo variere alt efter huens og knappernes størrelse...


Og vupti, så er din elefanthue med trykknapslukning færdig. :-)Jeg undskylder billedkvaliteten, men jeg er altså desværre lidt af en klovn til at tage billeder om aftenen...

6 kommentarer:

 1. Tak for din fine DIY.
  Hvor er mønstret fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme! :-) Jeg har taget udgangspunkt i et mønster fra Stof 2000, Det er et af deres HOMEMADE mønstre...

   Slet
 2. Sikke en fin diy! Nu er jeg da næsten helt ærgerlig over, at jeg har købt de lækreste uldhuer (elefanthuer) til mine børn ;-)
  Den her med trykknapper må jeg huske til næste år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg tænker faktisk også, at det først er ved at være vigtigt med trykknapperne i halsen, når vi når til børnehavealderen... :-)

   Slet
 3. Svar
  1. Det var så lidt! Håber den kan bruges. :-)

   Slet