søndag den 20. oktober 2013

Halloween-weekendhygge + opskrift på edderkoppe muffins


Denne weekend har stået i halloween-(u)hyggens tegn, og vi har haft besøg af nogle venner og deres to skønne drenge på 2 og 6 år... Derfor forberedte Lea og jeg os allerede fredag eftermiddag med at lave et græskarhoved vi kunne sætte lys i om aftenen til vores gæsters ankomst. Imens tog far og Hannah en ridetur... :-)
Om lørdagen var vi i Randers regnskov og det var nogle trætte unger der fik lov at slappe af med Postmand Per på Ipod'en. Imens vi lavede lækker halloween middag med dyrekølle og vigtigst af alt (for børnene) "skrækkelige" edderkoppemuffins - som du får opskriften på herunder...

Her får du opskriften på hvordan du kan lave 12 "skrækkelige edderkoppemuffins:

Du skal bruge:

200 g hakket mørk chokolade
200 g smør
2 dl. sukker
1 spsk vaniljesukker
½ dl kakao
3 store æg
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver

Til pynten skal du bruge:

Ca. 150-200 g flormelis
lidt vand
Et par lakridshjul eller lidt lakridssnørre
12 runde lakridser (jeg brugte nogle søde, bløde lakridsmønter)
Lidt rød pynte/dekorationsglasurRør smør, sukker, vaniljesukker og kakao blødt med et piskeris. Pisk så æggene i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver, og rør det i dejen (brug ikke piskeris men en ske eller en dejskraber). Til sidst røres den hakkede chokolade forsigtigt i.

Fordel dejen i muffinforme og bag dem ved 175 grader i 15-20 min ( de må gerne være lidt lækre klæge inde i midten. Lad kagerne køle af inden de pyntes.

 Rør flormelig med lidt vand til en fin glasur. Læg så et forholdsvist tykt lag glasur på kagerne. Med den røde pynteglasur "tegner du nu et edderkoppespind ovenpå glasuren.

Edderkopperne laves ved at bruge lakridshjulene/lakridssnørrene som ben (hvis lakridshjul, så bliver det pænest, hvis du deler snøren i to. Læg "benene" på kagerne og tryk dem lidt fast. Læg en lakridsmønst ovenpå benene (jeg smurte lidt glasur på undersiden af lakridsen, så den sad godt fast). Til sidst laver du med den røde pynteglasur edderkoppens to røde øjne...

Kagerne var nemme og sjove at lave og de bragte stor lykke :-)5 kommentarer:

 1. Det er da bare hygge. Tror jeg vil forsøge mig med de kager, - tror de vil vække lykke her på matriklen.
  God mandag
  Karen

  SvarSlet
 2. Fed ide´ med de ederkopper, det må jeg lige huske, når jeg skal bage halloween - kager :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg syntes det er rigtig hyggeligt at gå lidt op i at få lavet nogle små traditioner omkring de forskellige højtider osv... :-)

   Slet