mandag den 16. september 2013

Retrostrofudfordringen

Jeg er med i Martes retrostofudfordring men har haft lidt svært ved at følge med her hen over sommeren... Derfor kommer juli måneds retrostofudfordringsbidrag (sikke et langt ord) først nu...

Dette skønne blomstede retrostof, kunne jeg altså ikke stå for. Jeg har købt det her

Jeg har syet et tøset legetæppe i store patchworkfirkanter til mine piger. Det er en blanding af retrostoffer, og stoffer som jeg havde med hjem fra vores udstationering i Colorado, USA. Bagsiden af tæppet er et stort stykke fleece. Der er rigtig mange der syr denne slags tæpper, og det kan jeg godt forstå, for de er super sjove at lave, fordi man får lov til at sætte farver og mønstre sammen som man lyster. Det er rigtig brugbart og det er faktisk heller ikke så svært at lave. Man skal blot lige holde tungen lige i munden og være præcis, når man syr firkanterne sammen. 


Der findes også mange fine DIYs i blogland! Jeg brugte selv Annas DIY. Men lavede mit tæppe en del større end hendes forslag. Nemlig 7 x 9 firkanter. Jeg afsluttede også tæppet med et mere traditionelt hjemmegjort lilla kantbånd (jeg laver en DIY over denne form for afslutning snarest...) 

Grunden til at jeg lavede mit tæppe så stort var, at jeg gerne vil have at begge mine piger kan ligge på det samtidig.

Det tog en del tid at få syet tæppet helt færdigt, ikke så meget fordi det er så mega stort et arbejde, men fordi, at Hannah for tiden ikke syntes, at der er andre en MOR der duer om aftenen... Men hun ser nu ud til at være godt tilfreds med resultatet trods alt :-)


 
2 kommentarer:

 1. Sikke nogle kønne piger! Jeg synes tæppet er blevet smukt - jeg kan rigtig godt lide din kombi af stoffer.
  K.h.
  Christina
  P.s. Min datter havde også en periode hvor det eneste der duede var at hænge på sin mor - man bliver jo altså lidt træt af det fordi man ikke lige ved hvornår det ender, men det går heldigvis over:-)

  SvarSlet
 2. Tak for din søde kommentar! Du har helt ret; det er vigtigt at huske sig selv på, at det bare er en periode... :-)

  SvarSlet