fredag den 27. september 2013

En fredag morgen...


Jeg elsker de morgener, hvor vi har god tid til at sidde sammen og hygge os, hvor morgenmaden kan være lidt mere spændende end en portion havregrød og hvor vi voksne rent faktisk kan nå at nyde vores kop morgenkaffe! Det er desværre langt fra hver dag det er sådan hos os. Derfor er det ekstra vigtigt at sætte pris på dem, når de er der!

I dag var det netop en af disse skønne morgener, hvor både børn og voksne var glade og forholdsvis udsovet... Vi har udsigt over vandet mod øst, så det var endda en rigtig flot solopgang der akkompagnerede vores morgen. Som Lea udbrød: "Mor, himmelen er helt lyserød!"  (Ville ønske jeg havde taget nogle billeder, som jeg kunne vise...)

For et par uger siden lavede jeg noget lækkert blåbærsirup. Jeg tænkte, at det ville smage skønt på pandekager, men besluttede at lave french toast denne morgen og servere blåbærsiruppen til. Det var et hit!  


Her får du opskriften på hjemmelavet blåbærsirup:

350 g friske blåbær
1 dl vand 
200 g sukker

Blend bærene (jeg brugt en stavblender). Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det koge imens du rører lidt i det i ca et kvarters tid.

Hæld massen igennem en si, og kom siruppen på atamonskyllede glas - opbevares bedst i køleskab.
Her får du også lige opskriften på mine french toast:
4 stk

4 skiver toastbrød eller endnu bedre 4 skiver franskbrød (behøver på ingen måde være nybagt)
3 æg 
½ dl mælk
lidt smør eller olie til stegning

Pisk æg og mælk og kom det op i et fad der er stort nok til at rumme dine brødskiver (man kan selvfølgelig også lave dem to og to) Jeg plejer at bruge et stort tærtefad. Læg brødskiverne ned i faddet og lad dem suge æggemassen på begge sider. Når de har suget alt æggemassen væk er de klar til at blive stegt gyldentsprøde på en pande. 

De smaget bedst lige fra panden, men kan også godt holdes lune i ovnen. :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor er du overskuds-agtig... Ligegyldig hvor god tid vi har om morgenen, så får jeg aldrig lavet sådan noget.. det går vildt til herhjemme, hvis vi rister boller eller henter morgenbrød.. Hehe.. Men de her ser da totalt lækre (og børnevenlige) ud.. Nu skal vi godt nok til brunch både lørdag og søndag.. men jeg vil da helt sikkert have opskriften i baghovedet til næste weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAk! De er faktisk ret nemme og slet ikke så tidskrævende at lave som fx. pandekager... :-)

   Slet
 2. Lyder lækkert - måske jeg skulle forkæle drengene med french toast i morgen inden vi skal til lufthavnen efter manden. Det vil helt sikkert være et hit hos dem! ;o)

  SvarSlet