tirsdag den 9. juli 2013

Min version af jordbær med fløde


Jeg elsker jordbær - specielt de danske, som altid er værd at vente på, fordi netop den lange modningsproces er med til at give de danske jordbær lidt ekstra sødme og smag! De uger hvor man kan få de danske jordbær, er det bare med at få dem smækket på bordet. Vi spiser dem til dessert, i madpakker og som en lille lækker snack. For det meste spiser vi dem bare som de er, men en gang imellem gør jeg lidt ekstra ud af dem og her får du min version af jordbær med fløde... Det er egentlig en flødecreme som jeg hælder over bærene, hvorefter det bliver grillet i ovnen. Det bliver altid et hit - både hos børn og voksne :-)

Til 4 personer skal du bruge:

½ kg jordbær
2 bæger pastueriserede æggeblommer (svarer til 4 æggeblommer)
1 vaniljestang
3 spsk rørsukker
1/4 L piskefløde
evt. lidt mandler til pynt

Rens bærene og skær dem i kvarte og kom dem over i et lille ildfast fad.

Bag en lille håndfuld mandler let gyldne på bagepapir i ovnen ved 150 grader. Hak dem i mindre stykker

Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til det bliver helt lyst og luftigt. Pisk fløden let og bland den i æggemassen. Hæld nu fløde-æggemassen over bærene og drys med mandelsplitter.


Lea er vild med at få lov til at slikke skålen der har været creme i :-)

Stil fadet i under grill i ovnen og bag et par minutter eller indtil cremen begynder at blive gylden. 

Server desserten straks. Det smager nemlig skønt at spise de næsten kolde bær med den stadigt varme creme... 

Uhmn!

Tip 1: Hvis du ikke har kunnet vente på de søde danske jordbær kan du drysse lidt sukker ud over bærene.

Tip 2: Hvis det ikke er til børn, så smager det drøn godt hvis du hælder lidt Grand Marnier ud over bærene. Alternativt kan du lave portionsanretninger - altså lave desserterne i hvert sit lille ildfaste fad/skål.

Tip 3: Du kan i princippet bruge alt slags frugt/bær til denne dessert. Jeg har med succes brugt hindbær og æbler.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar