lørdag den 22. juni 2013

Macarons i lange baner

Jeg føler mig helt med på noderne - kun et år eller to for sent :-)

Jeg har nu endelig fået prøvet at lave macarons. De små lækkerbiskener kan laves i alle mulige farve og smagskombinationer, måske det er derfor det er sjovt at bage dem når man også elsker at sy børnetøj, som jo netop også giver en uendelige farve - og stof kombinationsmuligheder... Det samme gør sig gældende med, at de er ret udfordrende at bage fordi de skal se ud på en bestemt måde, de skal nemlig være flade med en lille "fod", hvor de er hævet fra, hvilket syning også kan være, specielt hvis man som jeg egentlig aldrig har lært at sy, men bare har gjort det!

Macarons er en slags marengs eller makron - måske en mellemting - som består af sukker, æggehvider og mandelmel. Fyldet kan variere mellem ganache, smørcreme, lemoncurd og syltetøj. Kagerne har vist været på banen blandt de kendte og smarte bagere i Danmark i et par år. De er altså ret gamle, stammer vist nok fra Frankrig (der er debat om den eksakte oprindelse samt årstal). Men kagene har i hvert fald mere end et par hundrede år på bagen. Dvs. de er blevet "genopdaget". Men det gør dem hverken mindre sjove at bage eller mindre lækre at spise. 


Jeg lavede til Leas store fornøjelse lyserøde med jordbærsmag og gule med citronsmag :-) Næste gang tror jeg de skal have noget chokolade over sig - vi får se...

Opskrifter er der masser af, både blandt kendte som Blomsterberg og La Glace men også mange dygtige madbloggere ligger inde med skønne opskrifter. Det er bare at taste "macarons" på google.

4 kommentarer:

 1. Hvor ser de lækre ud! Jeg har stadig ikke afprøvet dem, men måske det skulle gøres til mandens fødselsdag i sommerferien...måske bare i en anden farve ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det lyder som en god idé! Jeg tror nu også at lyserød og gul ikke vil gøre sig helt så godt til din mands fødselsdag :-) Jeg tror nu, som sagt, også at jeg vil prøve at lave nogle med chokolade smag eller måske pistacie næste gang jeg prøver at bage macarons...

   Slet
 2. Mmm.. Det ser rigtig lækkert og dekorativt ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja de er nemlig ret så dekorative :-)

   Slet