tirsdag den 25. juni 2013

Kylling-reje hapsere...

Som nævnt har vi haft gæster fra USA i weekenden og så skulle Mumma i køkkenet! Fik jeg sagt, at jeg elsker at lave mad? Jeg er som sagt, vild med at kokkerere til mine kære, og når vi får besøg af dejlige mennesker er det endnu sjovere!!! :-)
Den ene aften lavede jeg, hvad vi herhjemme kalder for, Asian Dinner. Middagen bestod af:

Til velkomstdrinks serverede jeg spødt kyllingeskind med frugtrelish (opskriften finder du her).


Hovedretten bestod af:
- Kylling-reje hapsere med sød chilisauce.
- Grøntsagsforårsruller (du kan finde min opskrift her).
- Dumplings med dippingsauce (du kan finde min opskrift her).
- Kæmperejer med chili.
- Kinesisk barbecue svinemørbrad på sprød salat.
- Basmatiris med sesamfrø og grønt drys.

Til dessert fik vi créme brulée med friske hindbær 

Til kaffen serverede jeg fine macarons... :-)

Det var en hel dag i køkkenet, med Hannah i strækviklen... Men resultatet blev godt, og vi havde en dejlig aften!

Her får du opskriften på mine kylling-reje hapsere:

200 g kyllingekød finthakket (jeg brugte kødet fra tre kylligeoverlår fordi jeg skulle bruge skindet til nogle andre hapsere)
200 g rejer finthakkede
1 æg
1 spsk revet ingefær
1 lime (saften herfra)
2 dl rismel
2 spsk finthakket rød chili
2 tsk soja
1 tsk fiskesauce
1 dl øl (jeg brugte alm. pilsner)
½ l smagsneutral olie til dybstegning (jeg brugte rapsolie)
Frisk koriander til pynt
Sød chilisauce til at dyppe de færdige hapserne i

Hak både kyllingekød og rejer fint. Bland resten af ingredienserne i undtagen øllet. Bland det godt sammen.Stil det i køleskabet et par timer. Kort tid inden du skal stege hapserne skal du tilsætte øllet (kulsyren er med til at give hapserne en lækker sprødhed).

Varm olien i en gryde (eller en frituregryde hvis du er så heldig at have en) lav små "klatter" af kyllinge-reje farsen og steg dem til er gyldne og sprøde. Tag dem op på køkkenrulle, som vil suge noget af det overskydende olie.

Pynt med korianderblade og server med sød chilisauce til.

1 kommentar: