onsdag den 5. juni 2013

DIY servietkjoler


Til Hannahs dåb lavede jeg servietterne om til små polkaprikkede kjoler med silkebånd. Det er meget let at lave, men tager - som så meget andet hjemmegjort - lidt tid...


Her kan du se hvordan jeg gjorde:

Du skal bruge servietter og silkebånd i den ønskede farve samt en god saks.


 Den lukkede del af servietten skal være opad


Fold servietten to gange. Dvs. hver side ind mod midten således, at de to "flapper"/sider mødes på serviettens midte.
Buk nu servietten på midten, men uden at folde den. Der skal nemlig ikke blive en kant/fold.Så er du klar til at klippe servietkjolens halsudskæring. Klip en lille trekant (du kan jo selvfølgelig variere din halsudskæring, til at være rund, dyb, bådudskæring osv... på midten oppe for oven, der hvor du har bukket servietten på midten.Så skal ærmerne og taljen klippes. Afhængigt af hvor langt oppe du klipper og hvor skråt du klipper kan du variere kjolens ærme og talje. Jeg klippede et skråt snit der ikke var så langt for oven og et lidt længere nedenfor.
Når du åbner servietten der hvor du havde bukket den på midten skulle din serviet gerne ligne en lille kjole.


Jeg valgte også at klippe servietten forneden i små bølger, så servietkjolen fik et rundt og bølget skørt.Nu mangler du blot at binde kjolens sløjfe. Jeg valgte at binde sløjfen foran på kjolen. Det syntes jeg giver et lidt mere nuttet look (og nu var det jo til min datters dåb). Hvis man vælger at binde sløjfen bagpå kjolen ser der lidt mere elegant ud. Det ville fx. se flot ud til en konfirmation eller måske endda til et bryllup...
Jeg klippede store servietkjoler til hovedretten og små servietkjoler af kaffeservietter til desserten.

6 kommentarer:

 1. Sød idé - og tillykke med dåben. Flot familie-dåbskjole i har i øvrigt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Tænk en gang min mor siger, at min mormor hæklede dåbskjolen på under 3 uger!!! Og jeg ikke en gang få strikket mit "Mary"-svøb færdigt :-)

   Slet
 2. De var så fine at folk ikke nænnede at bruge dem! :-)

  SvarSlet
 3. Hvor har du købt servietterne??? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, undskyld det sene svar! Jeg har købt servietterne i Søstrene Grene.

   Slet