tirsdag den 14. maj 2013

Pizzasnegle

- Lidt godt til madpakken

Jeg kan godt lide at bage - men at gøre det sammen med Lea er noget af det hyggeligste! 

Det kræver selvsagt, lidt ekstra tid og tålmodighed, for hun er kun lige fyldt to år, men vi kan begge godt lide det! I weekenden lavede vi disse pizzasnegle og de blev så gode, at jeg besluttede at ligge opskriften op på min blog...

Vi spiste selvfølgelig nogle af dem imens de var helt nybagte og lækkert lune :-) Men de er også gode at fryse ned. Jeg plejer altid at fryse nogen af dem ned enkeltvis, for så har jeg altid lige en lækkerbisken til Leas madpakke eller man kan tage en ud og lune til en eftermiddagssnack, når hun er kommet hjem fra vuggestuen eller legepladsen.

Her får du opskriften:

- Jeg får ca. 30 stk ud af denne portion

75 g gær
500 g hvedemel
150 g smør
2½ dl mælk
1 tsk. sukker
1 tsk. salt

Fyld:
2 dl tomatketchup
200 g kylligepålæg
100 g revet rød cheddar

Lun mælken og tilsæt gær, salt og sukker, rør rundt til gæren er opløst - det er Lea rigtig god til :-)

Tilsæt nu mel og smør og ælt dejen til den er glat og smidig.

Del dejen i tre lige store dele og rul hver del ud til et rektangel. Lea er vild med at få lov til at rulle med kagerullen. 

Jeg har opfundet den leg, at vi skiftes til at rulle. Det foregår således, at den der ikke ruller langsomt tæller til ti og når man når til ti, ja, så er det den andens tur. Jeg ved ikke om det vil virke for alle. Men det virker perfekt for os, for på den måde bliver det både ekstra sjovt, man bliver god til at tælle og man lærer, at skiftes om tingene... Denne lille "tælle-skifte-tur" leg bruger jeg også, når der skal smøres ketchup ud på dejen mm...

Smør ketchup på dejen og fordel fyldet. 


Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i skiver som kommes på en bageplade med bagepapir. Giv sneglene et let tryk og lad dem hæve i 25 min.

Bag sneglene ved 225 grader i en forvarmet ovn ca. 10 min.

Tip 1: I stedet for ketchup kan man bruge pesto. Jeg har fx. haft succes med at bruge rød peberfrugt pesto. Jeg anvender også nogle gange skinke i stedet for kylling og/eller reven mozzarella i stedet for rød cheddar.

Tip 2: Dejen kan også anvendes til pølsehorn.Ingen kommentarer:

Send en kommentar