lørdag den 16. marts 2013

Hjemmelavet mysli

Nogle morgener har man bare lyst til at kæle lidt mere for sin familie og det gør jeg bl.a. ved at lave friskpresset juice i vores juicemaskine, bage boller eller lave hjemmelavet müsli...

Mysli kan varieres i det uendelige, hvilket jeg syntes er fantastisk! Her får du en af mine versioner:

2 spsk honning
2 dl havregryn
½-1 dl boghvedekerner
½ dl hørfrø
½ dl græskarkerner
½ dl sesamkerner
½ dl solsikkekerner
½ dl mandler
½ dl valnøddekerner
½ dl hasselnødder

Smelt honningen på en tør pande over medium varme. Når honningen er smeltet tilsættes havregrynene, som vendes rundt i den smeltede honning. Tilsæt nu resten af ingredienserne og rist myslien videre indtil den har en lækker gylden farve - rør jævnligt, for at undgå at det bliver brændt.

Jeg plejer, at hælde den færdige mysli over på en kold tallerken hvor det kan køle af inden den skal bruges.

Myslien smager rigtig dejligt ovenpå græsk yoghurt eller skyr.

Myslien kan opbevares et par uger i en lufttæt beholder.

Tip 1: Det smager ekstra godt med lidt frisk frugt eller bær på toppen.

Tip 2: En gang jeg lavede en herre-fødselsdagsbrunch til min mand og nogle af hans venner, kom jeg hakket lys og mørk chokolade i den afkølede mysli blanding, hvilket hittede :-)






Ingen kommentarer:

Send en kommentar