fredag den 8. marts 2013

Fødselsdagsmiddag # 1

Mange mænd ville vel bede om en stor bøf, hvis man spurgte dem, hvad de gerne vil have at spise på deres fødselsdag... Men ikke Kasper. Han bad om indisk, gerne noget med lam, og så var han ikke i humør til chokolademousse eller traditionel lagkage. 

Jeg besluttede derfor at lave lam i spinat og karry med sprøde pappadums til efterfulgt af små mandelkager med vaniljeflødeskum og frugt til.
Til Lam i spinat & karry til 6 personer skal du bruge:

1 kg lammekød skåret i tern (jeg købte en lammekølle og skar så selv kødet fra benet)
25 g smør
3 fed hvidløg, finthakket
3 skalotteløg, finthakket
30 g ingefær fintrevet
2 tsk. chiliflager
½ L lammefond (her brugte jeg knoglen med lidt kød på fra lammekøllen til at koge en fond ind, men man kan også bruge lammefond i form af terning eller pulver2-3 spsk. god karry
1 spsk. gurkemeje (det skulle være så godt imod alt muligt og så giver det en fin farve)
450 g frisk spinat, groft hakket
4-5 forårsløg, snittet i skrå skiver
2 dl cremefraiche 38% (hvis du bruger en alt for ligt version kan det skille lidt).
salt og peber


Brun lammekødet i smørret. Tilsæt så hvidløg, skalotteløg, ingefær, chiliflager, karry, gurkemeje, salt og peber samt din lammefond. Lad det hele småkoge i en halv times tid. Hvis du er i god tid, så læg låg på og lade retten simre på det lavest mulige blus i en god times tid. 

Tip: Retten bliver kun bedre af at kødet står længe, derfor er det en fordel at lave denne del af retten en dag i forvejen eller tidligere på dagen, den dag det skal serveres.

Kort tid inden du vil servere retten, tilsættes den hakkede spinat. Lad retten simre i ca. 10 min. Tilsæt nu cremefraichen og lad det simre videre i ca 10-15 min mere. (Det passer med, at dine ris kan blive færdigkogte). Drys forårløgene over retten lige inden den serveres.

Jeg serverede retten med basmatiris, pappadums og mangochutney til...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar