fredag den 8. marts 2013

Fødselsdagsmiddag # 2

Desserten bestod af små mandelkager med vaniljeflødeskum og frugt.

Til mandelkagerne skal du bruge:

200 g mandler
200 g blødt smør
200 g rørsukker
2 æg
½ tsk bagepulver
Muffinforme (jeg brugte hjerteformede silikoneforme)

Smut mandlerne, blend dem derefter til mandelmel, og bag mandelmelet på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 160 grader til det får et let gyldent skær. Det giver mandelmelet en lækker smag.

Lad mandelmelet køle lidt af. Tilsæt så smør, rørsukker, æg og bagepulver og pisk det godt sammen med en elpisker. Fordel mandelmassen i formene og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 15-20 min. Lad kagerne køle af inden du tager dem ud af formene.


Ananas i muskatvin

½ moden ananas
2 dl muskatvin (drik evt. resten af muskatvinen til desserten)

Skær skrællen af ananassen. skær den hårde midte ud med en lang, skarp kniv. Skær nu den udhulede ananas i tynde skiver og læg dem i en skål og hæld muskatvinen over (lad dem gerne stå en del timer og trække).

Til flødeskum med vaniljesmag skal du bruge:

2 dl piskefløde
1 vaniljestang
2 spsk. flormelis

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløde, vaniljekorn og flormelis med en elpisker, til det får en cremet konsistens. Jeg piskede skummet lige inden serveringen.

Nu mangler du kun at pynte kagerne :-)

Jeg pyntede kagerne med jordbær, lidt friske mynteblade, hakkede mandler og flag.

Jeg placerede mandelkagerne i 6 dybe tallerkener. Kom vaniljeflødeskum og ananasskiver på toppen og pyntede så med mandelfalger, mynteblade og flag. For syns skyld og friskhed lagde jeg et halveret jordbær på hver tallerken.Ingen kommentarer:

Send en kommentar