torsdag den 7. marts 2013

Cheese cake - behøver jeg sige mere...

Når man har fødselsdag, så skal man ha' en kage :-)


I anledning af min bedre halvdels fødselsdag har jeg (med hjælp fra min søde søster) bagt en cheese cake (som er en af hans yndlingskager). Det er en meget gammel familieopskrift, som min mor for snart 40 år siden tog med sig hjem fra sin tid i Canada.

Kagen er ikke svær og lave og den hitter hver gang!

Her får du opskriften

Til bunden skal du bruge:
175 g smør
250 g smuldret grahamskiks (fx. Digestive)
2 spsk sukker

Kom kiksene i en frysepose og giv dem en omgang med kødhammeren eller kom dem i en foodprocessor (de skal være helt smuldret). Smelt smørret langsomt og tilsæt derefter de smuldrede grahamskiks og sukker. Kiksemassen kommes i en smurt springform. Pres massen så langt op ad formens sider som muligt, tryg det lidt fast med hånden.

Til fyldet skal du bruge:
600 g flødeost (ikke light)
200 g sukker
2 hele æg

Kom det hele i en skål og pisk det meget grundigt. Hæld ostemassen over kiksemassen i springformen og bag kagen ved 175 grader (ved varmluft dog kun 150 grader) i ca. en time, eller indtil den føles fast midtpå. Man skal passe lidt på, at kagen ikke bliver for brun på toppen. Kom evt. sølvpapir eller bagepapir hen over kagen, hvis den er ved at blive for brun.


Kagen har bedst af at stå i køleskabet en dag eller to inden den skal serveres, hvilket gør planlægning meget nemmere. Pynt kagen med frisk frugt lige inden den serveres. 

TIP 1: Den ovenstående opskrift er den originale, men min søster fandt på at pifte den lidt op ved at komme saften fra en citron samt kornene fra en vaniljestang i ostemassen. Det giver kagen lidt ekstra friskhed og kan anbefales! :-)

Tip 2: Da min far for 20 år siden blev 50 år, og der skulle være stort gilde, kan jeg huske, at jeg hjalp min mor med at bage et helt læs af disse skønne ostekager, og vi kom dem i fryseren, hvilket de ikke tog skade af. Det er altså en kage, der kan bruges til fester, hvor man skal have tingene lavet lidt tid i forvejen...1 kommentar: