onsdag den 6. februar 2013

Små forårsruller med grøntsagsfyld

Hvem kan ikke lide smagen af en helt frisk, sprød og hjemmelavet mini forårsrulle? Min familie kan i hvert fald godt lide det.


Det er lidt tidskrævende at snitte alle grøntsagerne fint. Derfor plejer jeg at lave mere fyld end jeg skal bruge, og så fryse en eller to små portioner ned. Så kan man lynhurtigt lave et par lækre, små forårsruller. Det er jo ikke det sundeste i verden, for rullerne skal jo steges i olie. Men hvis man blot får et par stykker pr. mand til eksempelvis grøntsags sushiruller eller en masse snittede, rå grøntsager, så er det jo ikke så slemt…


Her får du opskriften på hvordan jeg laver de små forårsruller med grøntsagsfyld:
(Denne portion giver nok til ca. 50 små forårsruller)

½ pakke glasnudler
4-5 gulerødder (skrællede og skåret tyndt)
10 champignoner (finthakkede)
2 håndfulde bønnespirer (evt. fra dåse)
3 forårsløg (finthakkede)
½ dl soja (gerne lys soja)
1 spsk. risvinseddike
1 spsk. sesamolie
Knivspids salt
Knivspids sukker

Rispapir til forårsruller (jeg køber dem frosne i et asiatisk supermaked)
Olie til friturestegning (IKKE olivenolie!)

Kog glasnudlerne efter anvisningen på posen, hak dem fint.
Skær forårsløg, gulerødder og champignoner i tynde stave på størrelse med bønnespirerne.

Lynsteg alle grøntsagerne i sesamolien i et par minutter og krydr med salt, sukker, soja og risvinseddike. Rør glasnudlerne i og stil massen til afkøling.









Lea hjælper også gerne med, specielt med at spise grøntsagsfyldet...



Fold forårsrullerne, jeg gør således:


Forårsrulle dejen er meget tynd, derfor lægger jeg et hårdt opvredet viskestykke over dem. Fugten gør, at man bedre kan skille pladerne fra hinanden.






 Jeg bruger lidt vand til at få enden til at lukke tæt




Steg forårsrullerne i varm olie til de er gyldne og sprøde. Læg forårsrullerne på noget fedtsugende papir. Server med sojasauce eller sur-sød sauce til.


Tip1: Man kan godt holde forårsrullerne lune i en varm ovn, men de er bedst lige fra frituren.

Tip2: Man kan sagtens lave forårsrullerne klar nogle timer inden de skal steges og serveres, så skal du blot holde dem en anelse fugtige ved at lægge et hårdt opvredet viskestykke over dem.

Værsgo' 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar