torsdag den 14. februar 2013

Gulerods-appelsin marmelade

Som jeg skrev i mit indlæg omkring stenalderbrøddet, så havde jeg fået et tip om at det skulle smage himmelsk med gulerodsmarmelade. 


Jeg tyede endnu en gang til Annes (hendes fra Andemad) fantastiske syltekogebog. Der var gevinst. Men jeg syntes nu nok, at hun havde brugt lidt rigeligt med sukker i sin opskrift til min smag. Så her kommer min sukkerfattige version af gulerods-appelsin marmelade...

Du skal bruge: 

600 g finterevne gulerødder
2 appelsiner, usprøjtede og meget fint hakket
Saften af yderligere 2 appelsiner
1 dl vand
250 g sukker (jeg brugte altså under halvdelen af den mængde sukker som opskriften foreskrev)

Kom alle ingredienserne i en gryde, rør det sammen og kog det i en halv times tid - ikke ved for høj varme. Jeg brugte en lille smule geleringpulver, for at opnå den rette konsistens, men man kan også vælge, at lade det koge ind lidt længere tid.

Kom dit marmelade på atamonskyllede glas og luk låget til med samme og stil glassene på køl :-)

På trods af det forholdsvist lave indhold af sukker, blev det faktisk en rigtig lækker marmelade og farven er super flot og indbydende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar