tirsdag den 12. februar 2013

Dumplings, chilirejer og grøntssagsstave

I dag havde jeg lyst til at lave asiatisk mad, og valget faldt på dumplings, kinarejser stegt i et læs hvidløg, chili og ingefær. Dertil grøntsagsstave og lidt ris med grønt drys. Det smagte herligt :-)For de interesserede kommer her lidt opskrifter og billeder...Jeg blev (hvilket jeg faktisk tit gør) inspireret til mit dumplingsfyld på denne skønne blog: New Yorker by Heart   Det er min favorit madblog! Og min lille køkkenskriver, var selvfølgelig med i køkkenet - hun var dog mest interesseret i "bullerod"...

Her er min variation til fyld til dumplings:

250 g hakket kyllingekød
225 g revet squash
100 g revet gulerod
7 g revet ingefær
1½ dl forårsløg, hakke
1 fed hvidløg, presset
lidt friskkværnet peber
1 spsk. soja
Lidt vand med maizena, til at "lime" med.

Bland alle ingredienserne til fyldet i en skål. Denne portion var mere end rigelig til vores aftensmad. Jeg lavede 25 små dumplings, delte resten af fyldet i to portioner og kom det i fryseren. Så har vi til to gange dumplings en anden dag :-)


På New Yorker by Heart kan du finde en opskrift på, hvordan man selv laver dejen til sine dumplings. Men jeg valgte nu at bruge noget færdiglavet dej til mine dumplings. De små dejplader havde jeg købt frosne i et asiatisk supermarked.Placer en lille klat fyld midt på din dejpladeSmør lidt maizena-vand rundt i kanten med din fingerBrug en gaffel til at lukke din dumpling medLæg de færdigt foldede dumplings på en 

bageplade med bagepapirKog dine dumplings i 3-5 minutter
Dippingsauce:

4 spsk. soja
2 spsk. risvinseddikke
½ tsk rørsukker
1 tsk sesamolie
1 tsk fint revet ingefær
½ rød chili, fint hakket
lidt finthakket forårsløg
lidt saft fra en lime
½ fed hvidløg, presset
frisk koriander, hakket
Bland det hele sammen i en lille skål.


Til mine chilirejer brugte jeg:

1 pakke frosne, ukogte tigerrejer
5 fed hvidløg,  fint hakket
1 rød chili, fint hakket
1 spsk. revet ingefær
lidt hakket forårsløg
lidt vindruekerneolie


Varm olien og svits chili, hvidløg, ingefær og forårsløg et minut eller to. Tilsæt rejerne. Nu er trikket, ikke at få stegt sine rejer for meget, for så bliver de tørre og kedelige. Jeg vender dem om, når de er blevet røde på den ene side, og så får de lige et par minutter på den anden side. Jeg valgte at koge lidt basmati ris og komme et godt lag af hakket frisk koriander og puløg samt en håndfuld sorte sesamfrø på toppen for dels at give smag til risene og dels for udseendets skyld - man spiser jo efter sigende med øjnene :-)Til sidst skar jeg lige lidt grøntsager op i nogle små stænger eller hapsere. Det er en god måde at få børn til at spise grøntsager, da de ofte bedre kan lide at have dem adskilt end blandet sammen i en salat.Go' appetit :-)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar