lørdag den 26. januar 2013

Projekt pigeværelse


Projekt pigeværelse # 1

Efter at vi er flyttet ind i vores lejlighed her nord for Århus, har jeg rigtig mange indretningsprojekter kørende. Et af de helt store er, at få lavet et hyggeligt værelse til Lea og hendes kommende lillesøster (de skal dele værelset).

Værelset er ikke specielt stort, og der er kun to vægge, man reelt kan indrette på, da den ene væg består af hvide, gulv til loft skabe, og den anden væg har vinduer fra gulv til loft. Jeg har gået og tænkt over et tema samt farvevalg og faldt til sidst for ideen om et fe/alfe agtigt tema iblandet sommerfugle og fugle. 

Mit farvevalg er endt på blålige og lyserøde nuancer. De blå farver skyldes nok mest af alt, at jeg, da jeg for nogle år siden arvede et gammelt afsyret skab af min oldemor, valgte at male det i to blå nuancer. Det gør sig nu perfekt som legetøjsskab på Leas værelse. Jeg havde nogle malerester samt grunder tilbage fra da jeg malede skabet, som jeg tænkte ville være med til at give det lille pigeværelse en ”rød tråd”. 

Da jeg startede projektet, var der egentlig kun Leas hvide tremmeseng, hendes fine lyserøde svampe-natlampe, det blå legetøjsskab og hendes legesager inde på værelset. Det så noget trist ud med et, i mine øjne, alt for hvidt og sterilt look. Egentlig ville jeg mægtig gerne tapetsere væggene med noget tapet i glade farver og mønstre. Men ak, det er nok ikke på ”tapetet” lige nu… for jeg skal liiiige have overbevidst min bedre halvdel om det fantastiske i ideen (work in progress...)Af diverse boligmagasiner samt blogs er jeg blevet inspireret til at kaste mig over nogle male -og tapetseringprojekter til værelset. Jeg har købt en billig sættekasse samt et lille skuffedarium i Trævarernes lagerudsalg, som jeg har malet og sættekassen er også blevet tapetseret. Derudover har jeg malet og tapetseret en skammel (se evt. min DIY). Min svigermor havde nogle små pyntehylder liggende, som jeg måtte få, og de har også fået en omgang maling. Ud over de blå malerester jeg havde i kælderrummet, så købte jeg to farveprøver i Silvan til den nette sum af 30 kr. stykket.Da jeg jo er ret vild med at få fugletemaet med i min indretning af værelset, så fik jeg den idé, at hænge et fuglehus op i stedet for et billede af et. Jeg drog til Panduro Hobby og fandt et fint lille fuglehus i ubehandlet træ. Det er nu blevet malet og tapetseret og der flytter snart to små ugler ind – det er altså blevet til et uglehus i stedet for et fuglehus. På nettet (www.victoriaspalace.dk) fandt jeg de mest yndige små kort med blomsteralfer, og de er kommet i glas og ramme og pryder nu de to små pyntehylder jeg fik af min svigermor. De sidste to skud på stammen er en senge-himmel, der egentlig er et myggenet og en uro lavet af små filtede fugle (se evt. min DIY).

Nu ser værelset sådan ud: 

Men der er stadigvæk en hel del idéer, der endnu mangler at se dagens lys, før jeg er tilfreds med resultatet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar