søndag den 27. januar 2013

Nyt look til en skammel


DIY

Malet og tapetseret skammel

Jeg har lavet denne skammel til Leas værelse. Jeg var lidt bekymret over tapetserings delen, da det var første gang jeg kastede mig ud i det. Men det gik meget lettere, end jeg havde troet, og jeg er også ganske tilfreds med resultatet.

Se hvordan jeg gjorde her:

Du skal bruge: En skammel af træ, (hvis det er en ny skammel behøver man ikke vaske den med grundrens, men hvis der er tale om en brugt en af slagsen er det en god idé, lige at vaske den inden du går i gang.), en trægrunder (kan godt udelades, så skal man nok bare beregne at male skammelen lidt flere gange i den farve den skal have), maling i den ønskede farve (jeg brugte en farveprøve fra Silvan til 30 kr), pensel, tapetlim, tapet og evt. lidt vandopløseligt lak (tror også godt, at man vil kunne bruge dekupagelim/lak), en hobbykniv til at skære tapetet til med og et målebånd.


Når du har malet skammelen nok gange til at farven er som du vil have det. Jeg måtte male min to gange, før jeg syntes farven havde dækket ordentligt. Men nogen vil sikkert også syntes, at det ser fedt ud, at man kan se noget træstruktur igennem farven… Jeg malede ikke skammelen der hvor jeg ville sætte tapet på.


Når skammelen er tør er den klar til at blive tapetseret. Jeg er vild med PIP STUDIO tapeter og købte en meter af denne variant til 50 kr. (Early Bird lyserød).Jeg brugte et målebånd til at måle de flader på skammelen jeg ønskede at tapetsere og tegnede så målene ind på bagsiden af tapetet og skar det til med en hobbykniv. Jeg måtte lave et par små tilskæringer. Men til sidst kom det til at passe. Hullet i midten af skammelens øverste del, tegnede jeg ind på tapetet ved at ligge tapetet på og så forsigtigt vende skammelen rundt på hovedet, så var det easy peasy at tegne hullet ind på tapetets bagside og derefter skære det til med hobbykniven.

        

Efter tilskæringen af tapetet (som var det jeg syntes var det eneste der egentlig krævede lidt præcision og tålmodighed, hvilket ellers ikke er mine stærkeste sider…) er du klar til at male tapetlimen på. Jeg malede limen direkte skammelens flader og ikke på tapetet (og jeg puttede lim på én flade af gangen, da det så var lettere at styre). På med tapetstykket, glat det evt. ud med en svamp eller klud. 


Efter at limen er tørret lidt så mangler du nu kun at give det en omgang lak (det gør den mere holdbar, hvilket er væsentligt, når der er tale om en skammel, der skal bruges af en knap 2 årig!). Og du har nu et helt andet og unikt møbel, der er tilpasset lige præcis din smag.


Jeg lavede også en anden skammel, som ikke er helt så tøse-nuttet, den bruger vi i køkkenet. I princippet er der ikke nogen grænser for, hvilke møbler man kan tapetsere, det er bare fantasien der sætter grænserne...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar