søndag den 27. januar 2013

Lemon Curd

Lemon Curd

I min familie er vi ret vilde med den lækre sur-søde smag, som er så karakteristisk for lemon curd. Jeg er faldet over denne fantastiske opskrift i Anne Hjernøes syltebog:










Du skal bruge:
3 citroner – usprøjtede, da man skal bruge skallen
75 g smør
2 æg
200 g sukker

Start med at rive skallen af citronerne med den fine side af rivejernet. Pres derefter de afskallede citroners saft ud. Kom saft og skal i en lille gryde sammen med smørret, sukkeret og æggene, og pisk massen grundigt over svag varme. Man skal stå og røre i gryden med sit piskeris længe, men det er det hele værd. Massen må ikke koge, da smørret så kan skille. Bliv ved med at røre indtil massen er helt tyk.


 Jeg plejer at hælde den færdige masse igennem en si direkte over i skoldede og atamon-skyllede glas.

Det smager rigtig godt på en nybagt morgen –eller eftermiddagsbolle!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar