søndag den 27. januar 2013

Hindbærsyltetøj

Hjemmelavet hindbærsyltetøj - næsten uden sukker


Jeg ynder at lave mit eget syltetøj, dels fordi jeg så selv kan bestemme mængden af sukker og e-numre og dels fordi jeg bilder mig ind, at det bringer små smil frem på mine kæres læber

Når det er vinter og de friske bær ikke er tilgængelige længere og forråddet af syltetøj er sluppet op, så bruger jeg frosne bær. Det smager ganske godt og det er utrolig hvor god en frugtsmag man kan få frem på trods af, at der knap er noget sukker i og at der er tale om frosne bær fra supermarkedet.

Du skal bruge:
2 poser frosne hindbær
ca. 40-50 g sukker
lidt vand
Evt. lidt geleringsmiddel

Kom de frosne bær i en gryde med sukkeret og lidt vand og kog det op under svag varme. Når bærene er kogt lidt ud kan du evt. tilsætte en smule geleringsmiddel, hvis du ønsker at syltetøjet skal være mere tykt i konsistensen, hvis du ikke har geleringsmiddel kan du også bare koge syltetøjet lidt mere ind.

Kom syltetøjet på atamon-skyllede glas og luk låget til med det samme.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar