søndag den 27. januar 2013

Fugleuro


DIY 

Uro med små filtede fugle


Jeg har lavet denne uro med filtede fugle til Leas værelse. Den er ikke svær at lave, se bare her: Du skal bruge følgende: Uld til filtning i de farver du ønsker dine fugle skal have. Jeg valgte at lave mine fugle med fire forskellige farver bryst men med samme farve vinger og hoved – altså uld i seks forskellige farver. Derudover, 10 styroporkugler (30mm i diameter), lidt gul hobbyfilt til næb, en filtenål (en speciel nål med ”omvendte” modhager der fører tråde af fibre ind i ulden, således at det filtes sammen), et uroophæng og lidt sytråd. (Jeg købte både uroophænget, ulden, filtenålen og styroporkuglerne i Panduro hobby).


Den farve du ønsker din fugls bryst skal have filter du hele vejen rundt om en styroporkugle. Dette gøres ved at ligge lidt uld rundt om kuglen og så holde det fast med fingrene imens du stikker løs med filtenålen.
                                   
Når du har lavet en farvet uldkugle, er du klar til at filte vingerne på. Tag den farve uld du ønsker at bruge, og filt det fast til kuglen så det får form af vinger og hale. 


Nu skal du filte fuglens lille hoved. Tag lidt uld i den farve du ønsker din fugls hoved skal have og filt det først lidt sammen til en lille kugle, som du efterfølgende filter fast på fuglen.Så mangler du blot at lave et par øjne og sætte næb på, så har du den sødeste lille fugl. Jeg lavede øjne af samme farve uld som fuglenes vinger og det gjorde jeg ved at nulre lidt uld mellem to fingre til en lille kugle, som jeg så forsigtigt filtede på fuglens hoved. 


Næbet klippede jeg ud i en rude form af lidt gult hobbyfilt og filtede fast på fuglens hoved.


Vupti d har lavet en sød lille uldfugl. 


Nu mangler du blot at filte resten af dine fugle og hænge dem op i dit uroophæng. 


Tip: De små fugle er også søde bare som de er, jeg lavede fx nogle rødkælke til jul og satte dem parvis oven på en billedramme. Til min datters værelse har jeg også filtet et par lyserøde fugle og sat ovenpå hendes fine sættekasse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar